YÖNETİM KURULU

S. Sertaç Işık

Yönetim Kurulu Başkanı

 

sertac@hayatagulumse.org.tr

İlhami Birkan

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

 

ilhami@hayatagulumse.org.tr

1977 yılında Diyarbakır’da doğdum. Eğitim hayatıma Diyarbakır’da başladım ve lise eğitimimi tamamladım. Ardından Gazi Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Şu an aynı üniversitede yüksek lisans eğitimime devam etmekteyim.

Profesyonel kariyerime tekstil sektöründe başladım ve 3 yıl boyunca entegre tekstil ürünleri imalatı alanında çalıştım. Daha sonra KOBİ’lere danışmanlık hizmeti sunan KOBİGEM şirketini kurdum. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler kalkınma programlarının projelerinde çalışmaya başladıktan sonra girişimcilik, iş kurma, iş geliştirme ve yatırım fizibiliteleri konularında uzmanlaştım.

Sosyal alandaki faaliyetlerime Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve Diyarbakır Fotoğraf Amatörleri Dernekleri’nin kuruluş süreçlerinde yer alarak başladım. Bu süreçte hem kuruculuk hem de yönetim pozisyonlarında görev aldım. 2017 yılında ise Hayata Gülümse Derneği’nin kuruluş sürecine katılarak kurucu başkanlık görevini üstlendim.

Profesyonel iş hayatımda ise yönetim danışmanlığı, AB projelerinde kilit uzmanlık veya kısa dönemli kıdemli uzmanlık gibi roller üstlendim.

Mehmet Emin Baran

Genel Sekreter

 

mehmetemin@hayatagulumse.org.tr

Nevin Tiyenç Kaya

Sayman

nevin@hayatagulumse.org.tr

Derya Akkoç

Yönetim Kurulu Üyesi

derya@hayatagulumse.org.tr

Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu’nda 22 yıldır hizmet vermekteyim. Bu süre zarfının 16 yılını Türk Müziği icra ederek çeşitli radyo ve TV programları, turne ve konserler ile geçirdim. Şu an aynı kurumda yönetici pozisyonunda koro müdürü olarak görev yapmaktayım.

Koromuzun amaçları kapsamında Türk Müziğini aslına uygun biçimde icra etmek ve yaşatmak yer almaktadır. Bu amaç doğrultusunda Bakanlığımıza bağlı koro ve topluluklar ile çeşitli projeler (halk konserleri, turneler, TV programları) yürütüyoruz. Ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirdiğimiz aktiviteler aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyerek kültür ve sanat alanındaki çalışmalara devam ediyoruz.

Aylin Turşak

Yönetim Kurulu Üyesi

aylin@hayatagulumse.org.tr

1983 yılında İzmir’de doğdum. Dicle Üniversitesi’nde Maden Mühendisliği ve Atatürk Üniversitesi’nde Sosyoloji bölümlerini okudum. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra, 2,5 yıl boyunca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Maden Mühendisi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü olarak kamu personeli olarak çalıştım. Daha sonra kendi işimi kurmak için istifa ettim.

2008 yılında, iş sağlığı ve güvenliği alanında hizmet veren bir şirket kurdum. 2010 yılında, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında hizmet veren ilk ortak sağlık güvenlik birimini Diyarbakır’da kurdum. Daha sonra İstanbul dahil olmak üzere 3 şube açtım. Şirketim, İş Sağlığı ve Güvenliği alanının yanı sıra maden nakliyesi ve alt yapı inşaat işleri gibi alanlarda da faaliyet göstermektedir.

Tüm bunların yanı sıra, 2016 yılından beri kurucusu ve işletmecisi olduğum bir güzellik salonum bulunmaktadır. Şu anda, Arizona State Üniversitesi ve Universum Kollegji’nde Hukuk Fakültesi 4. Sınıf öğrencisiyim.

Mehmet Işık

Yönetim Kurulu Üyesi

mehmet@hayatagulumse.org.tr

1980 yılında Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Aktepe Köyü’nde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi tamamladıktan sonra Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Diyarbakır’da serbest avukatlık yapmaktayım.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nde uzun yıllardır çalışmaktayım. Çatışmalı Ortamda ve Sonrasında Çocuk Haklarının Desteklenmesi gibi Avrupa Birliği finans destekli projelerde çalıştım. Ayrıca uzun yıllar Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı ile Toplum Gönülleri Vakfında proje hazırlama ve eğitim faaliyetlerine katıldım.

ÇAÇAV Çocuk Ağında Çalışan Avukatlar Derneği’nde aktif olarak çalışmakta, onlarca istismar mağduru çocuğun davasını takip etmekteyim. Hayata Destek Vakfı’nın Hukuk danışmanlığı görevini üstlendim. Yerel ölçekte birçok oluşum ve dernekte görev aldım.

Toprağa ilişkin her şey ilgimi çeker… Kadın ve çocuk gülüşünün yeryüzüne inen yağmurlar olduğu inancındayım… Bu inanç, toplumsal yaraları saran projelerde olmamı gerektiriyor. Bu sebeple burada bulunmaktayım.